fbpx

Zichtbaarheid draait om meer dan ‘veel mooie plaatjes posten’

Zichtbaarheid

Foto: © Maak Jezelf Zichtbaar

Zichtbaarheid is natuurlijk belangrijk voor de groei van je bedrijf, dat weet jij als ondernemer maar al te goed. Je wilt dat mensen je zien, je werk kennen en je producten of diensten kopen. Maar zichtbaarheid is niet alleen maar een kwestie van veel posten en mooie plaatjes laten zien. Het is vooral belangrijk om jezélf te laten zien. Laat je persoonlijkheid zien in je posts en stories, op je video’s, in je blogs en interviews met de media. Laat mensen zien wie jij bent en wat jou drijft!

Laat jezélf zien

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat mensen graag zaken doen met mensen die ze kennen en vertrouwen. Als je jezélf echt laat zien, creëer je een band met je doelgroep. Ze zullen zich meer verbonden voelen met je en zijn eerder geneigd om met je in zee te gaan.

Dus wees niet bang om jezelf te laten zien. Of dat nu is op Instagram, LinkedIn, tijdens netwerkevents, op YouTube of in de media.
Laat je persoonlijkheid zien en laat mensen zien waarom jij uniek bent. Dát is waar je fans en potentiële klanten op aanhaken.

Een aantal tips om jezélf te laten zien

Heb je moeite om jezelf te laten zien? Hier een aantal tips:

  • Wissel jouw ondernemersverhalen af met persoonlijke verhalen en ervaringen (eventueel met een haakje naar jouw branche of business). Zo krijgen jouw volgers een kijkje in je leven, creëer je herkenbaarheid en geef je volgers het gevoel dat ze je (leren) kennen.
  • Laat je mening horen (vooral over zaken die gerelateerd zijn aan jouw branche). Ook hiermee trek je ‘likeminded’ fans en klanten aan.
  • Reageer op reacties en DM’s. Dit toont aan dat je om je volgers geeft.
    Maak geen gebruik van stockfoto’s of steeds weer een selfie vanuit dezelfde hoek, maar plaats foto’s waar jij op staat in jouw favoriete kleding, in een situatie die passend is voor jouw uniqueness, met een achtergrond of bepaalde props die helemaal ‘jij’ zijn,…

Be Yourself, everyone else is already taken!