fbpx

Je eigen linkpagina voor op je Instagram profiel

Op je Instagram kun je in je profiel 1 (klikbare) link kwijt. Een tijdje terug kwam daar een handig tooltje voor: Linktree. Hiermee kun je een pagina aanmaken met daarop meerdere links waarnaar je je volgers wilt verwijzen. Superhandig! Maar weet je wat nóg handiger is? Je eigen linkpagina maken voor Instagram! In dit blog vertel je waarom en wat je ermee kunt.
 

Linktree versus een eigen linkpagina

 
Laat ik allereerst vooropstellen: ik vind het geweldig bedacht, dat Linktree. Het is gewoon een supersimpel tooltje om 1 webpagina te maken, waar je meerdere links op kunt plaatsen. Zodat je niet alleen naar je website kunt linken, maar juist naar verschillende onderdelen van je bedrijf, zoals je weggever, je nieuwste blog, je youtube kanaal, linkedin profiel, enzovoorts…
 
Maar dit kun je dus zelf ook heel eenvoudig maken binnen je eigen website, het is immers gewoon een webpagina met daarop een aantal links!
 

Waarom een eigen linkpagina beter is

 
Maar waarom zou je dit doen en niet gewoon gebruik maken van Linktree? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken:
 
  1. Het is helemaal gratis om je eigen webpagina toe te voegen aan je website. Linktree heeft zowel een gratis als een betaalde versie en de gratis versie heeft een zeer beperkt aantal opties.
  2. Je kunt de pagina helemaal opmaken in je eigen huisstijl, met je eigen logo, verwijzingen naar waar je maar wilt, etc… Bij de gratis versie van Linktree kan dat niet, de betaalde versie biedt de optie om de kleuren aan te passen en je eigen logo toe te voegen. Je eigen webpagina kun je zo invullen als je zelf wilt.
  3. De statistieken zijn beter. Zo geeft Linktree alleen de statistieken van de links op je Linktreepagina, maar er wordt bijvoorbeeld niet gemeten hoe vaak er op de link in je Instagram profiel geklikt wordt. En je kunt ook niet via Google Analytics meten hoeveel van je linkpagina bezoekers doorklikken naar de andere onderdelen van je website, omdat Linktree wordt gezien als ‘referral’ en het dus nooit echt duidelijk is waar deze bezoekers vandaan komt.

Conclusie: maak je eigen linkpagina voor Instagram

Heb je jouw bedrijfswebsite zelf gemaakt of laten maken? Een extra pagina met alleen links aanmaken is zo gedaan. Zeker in WordPress (en vooral als je een block builder gebruikt) kost je dit hooguit een uurtje!

Ook leren hoe je op Instagram jouw ideale klant aantrekt?
Meld je aan voor de online training ‘Maak Jezelf Zichtbaar via Instagram’

Boekentips (Adv. Bol.com):

Delen
Hide Buttons