fbpx

Een publicatie in landelijke media? Begin klein!

Publicatie in landelijke media

Foto: © Maak Jezelf Zichtbaar

Is het jouw doel om met jouw verhaal en foto in de landelijke media te komen? Dan is het een heel goed idee om te beginnen met lokale en regionale media. Je vergroot hiermee jouw kans op een publicatie in landelijke media én je doet stap voor stap ervaring op voor jouw ultieme media optreden.

Waarom beginnen met lokale media?

Ik heb het genoegen gehad om al veel verschillende redacties te mogen bezoeken, waar ik heb gezien hoe veel redacteuren aan hun nieuws komen. Natuurlijk gebeurt dat door het uitzoeken van persberichten en tips en doordat journalisten zelf op onderzoek gaan. Maar ook door andere media in de gaten te houden.

Zo houden de regionale media houden de lokale media heel goed in de gaten om te zien of daar interessante nieuwsitems tussen zitten. De landelijke dagbladen bekijken elke dag het nieuws wat in andere media is verschenen, zowel regionale media als de concurrentie. En ook landelijke tijdschriften (zoals de lifestyle bladen) volgen het actuele nieuws van andere media op de voet.

Steeds een stap verder

Wanneer je dus begint met het benaderen van lokale kranten, radio- en televisieprogramma’s, kun je steeds een stapje verder komen. Om zo uiteindelijk jouw doel van een publicatie in landelijke media te bereiken. Want met een publicatie in die kleinere media is er namelijk een grotere kans dat je opvalt bij regionale en vervolgens landelijke media dan bij het versturen van een persbericht bijvoorbeeld, vooral als je nog nooit eerder in de media bent verschenen.

Oefening, ervaring en expert status

Een andere reden om ‘klein’ te beginnen is dat je zo stapje voor stapje steeds meer ervaring opdoet met het geven van interviews en andere media optredens. Tegen de tijd dat jij in een landelijk medium verschijnt heb je dus genoeg oefening gehad om jezelf op de perfecte manier neer te zetten. En je hebt bovendien al een mooie lijst aan publicaties om op de perspagina van je website te plaatsen. Dat zorgt dan weer voor het vergoten van je expert status, waarmee je meer klanten kunt aantrekken en ook weer eens meer kans maakt om door andere media gevraagd te worden.

Kortom: denk groot, maar begin klein!

Wil je meer weten over hoe je als ondernemer in de media kunt komen? Download hier mijn gratis Roadmap en zet vandaag nog de eerste stap!

Delen
Hide Buttons