fbpx

Dáárom moet je continu werken aan het vergroten van je bereik

Vraag jij je weleens af waarom je niet meer klanten krijgt via de kanalen waarop jij jezelf zichtbaar maakt? Het antwoord zou heel goed kunnen zijn: omdat je niet werkt aan het vergroten van jouw bereik.

Want natuurlijk is het belangrijk om consistent zichtbaar te zijn als ondernemer. Maar daarnaast is het net zo belangrijk om consistent te blijven werken aan het vergróten van je bereik.

Zeker 1x per week hoor ik wel iemand zeggen: “Ik blijf elke dag werken aan mijn zichtbaarheid en ik krijg heel veel leuke reacties, maar het levert me geen klanten (meer) op”

De eerste vraag die ik dan stel, is: “Hoeveel volgers/fans/subscribers heb je nu en hoeveel had je er vorige maand en die maand ervoor?”

Waarna meestal blijkt dat deze aantallen niet veel van elkaar verschillen…

Een voorbeeld:

Stel, je hebt een Instagram account met 1.000 volgers. Super! Want dat betekent 1.000 potentiële klanten! Als je jezelf op de juiste manier zichtbaar maakt natuurlijk. Maar niet iedereen uit die lijst van volgers gaat bij jou kopen. Zo is het nou eenmaal, en iedereen heeft daar weer zijn/haar eigen reden voor.

Maar een aantal van die volgers gaan WEL bij jou kopen. Laten we voor het gemak zeggen dat het er 50 zijn. 50 van die 1.000 volgers worden jouw klant.
En dan? Deze klanten kunnen misschien nog wel een keer iets bij jou kopen, omdat je misschien meerdere producten of diensten aanbiedt. Maar op een gegeven moment houdt het op.

En dáárom is het dus zo belangrijk om te blijven werken aan het vergroten van je zichtbaarheid. Want meer volgers = meer potentiële klanten.

Ik neem nu Instagram als voorbeeld, omdat het voor veel mensen herkenbaar is. Maar dit geldt natuurlijk ook voor je facebookpagina, LinkedIn, je mailinglijst, en natuurlijk ook je offline netwerk. Hoe groter je bereik is, hoe meer potentiële klanten je hebt.

En dat klinkt nu misschien heel logisch, maar toch wordt het vaak vergeten…

Houd de aantallen bij

Mijn tip voor jou is dan ook: houd elke maand bij hoeveel volgers/kijkers/etc jij hebt voor jouw kanalen en zorg dat je er werk van maakt om die aantallen elke maand hoger te laten worden. Zodat je meer potentiële klanten creëert en jouw business kan laten groeien.

Binnenkort zal ik je meer tips geven over hou je continu kan blijven werken aan het vergroten van je bereik, op verschillende kanalen!

Ook jezelf zichtbaar maken?
Met het Maak Jezelf Zichtbaar-traject gaan we samen jouw zichtbaarheid en jouw business naar the next level brengen!

Delen
Hide Buttons