fbpx

Zo krijg je meer volgers op Instagram

In mijn vorige blog liet ik je weten hoe belangrijk het is om continu te blijven werken aan het vergroten van je bereik. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren en de komende tijd zal ik er enkele behandelen. Te beginnen met een van mijn favoriete tools om jezelf zichtbaar te maken: Instagram. Over het vergroten van je bereik, oftewel het aantrekken van meer volgers!

De juiste volgers op Instagram

Allereerst wil ik benadrukken dat het niet hoofdzakelijk draait om het aantal volgers op Instagram. Je kunt nog zó veel volgers hebben: als het niet de juiste volgers zijn, dan heb je er niets aan. Want als bedrijf wil je natuurlijk niet alleen maar aanwezig zijn op Instagram, maar je wilt er als het even kan ook klanten uithalen. Focus je daarom niet op méér volgers aantrekken, maar op meer van de juíste volgers aantrekken.

Maar hoe dan?

Om meer volgers op Instagram te krijgen zijn allerlei trucjes, waarvan je er vast al wel een aantal kent. Bijvoorbeeld het steeds opnieuw volgen van grote accounts, zodat je wordt opgemerkt bij hun volgers, gebruik maken van de hashtag #followme of #followforfollowback, zoveel mogelijk mensen (terug)volgen, volgers kopen,…

Dit kan je heel veel volgers opleveren, maar dus niet de juiste volgers. Oftewel: geen potentiële klanten.

Zo simpel kan het zijn

Er zijn een aantal simpele manieren om jouw potentiële klanten/volgers op Instagram aan te trekken. Zo simpel, dat je misschien wel denkt: waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?
Hier komen ze:

  • Zet een link/button naar je Instagram account in je e-mailhandtekening
  • Vermeld jouw Instagram account op je visitekaartje (met link!)
  • Vraag mensen (de juiste mensen) om jou te volgen

Simpel hè? Inderdaad. Maar misschien wel juist zo simpel, dat je het daarom nog weleens vergeet. Vooral het simpelweg aan mensen vragen om jou te volgen schiet er nog wel eens bij in. Soms zijn we zo goed bezig met zichtbaar zijn op Instagram (of andere social media kanalen), dan we er vanuit gaan dat iedereen wel weet dat we daar aanwezig zijn. Niet dus.

De juiste volgers benaderen

Een andere manier om meer volgers op Instagram te krijgen, die iets meer tijd in beslag neemt, maar wel heel effectief is: jouw potentiële klanten volgen.
Deze vind je door op hashtag te zoeken, of door volgers van Instagram accounts met een zelfde doelgroep als jij te gaan bekijken. Zijn dit jouw potentiële klanten? Ga ze dan volgen. Wellicht merken ze je op en gaan ze je, na het bekijken van jouw account, terug volgen. Afhankelijk van jouw branche en jouw doelgroep kun je , wanneer dit past, ook een stapje verder gaan en deze personen een berichtje sturen. Hierin kun je ze vragen jou te volgen, of aangeven dat je een mooie weggever of een nieuw blog hebt waar ze wat aan zouden kunnen hebben bijvoorbeeld. Het is iets meer werk, maar je weet wel sneller of je ook echt de juiste volger te pakken hebt.

Blijf werken aan je zichtbaarheid EN je bereik

Je bereik vergroten op Instagram is iets waar je wekelijks aan kunt (zou moeten) werken. Maar vergeet niet dat het een wisselwerking is: je hebt weinig aan consistent zichtbaar zijn als je bereik niet groeit EN je hebt weinig aan het vergroten van je bereik als je niet consistent zichtbaar bent.
Blijf dus waarde delen en laat zien wie je bent en wat je doet, zodat jouw (nieuwe) volgers een reden hebben om jou te blijven volgen. En natuurlijk om uiteindelijk ook klant bij jou te worden.

Wil jij jouw Zichtbaarheid op Instagram vergroten? Bekijk hier de online training ‘Maak Jezelf Zichtbaar via Instagram’!

Delen
Hide Buttons