fbpx

Waarom Instagram Reels jou Zichtbaar gaat maken

Heb jij Instagram Reels al ontdekt? Vorige week kwam Instagram met deze nieuwe functie, die in concurrentie is met de populaire app TikTok. Een slimme zet voor Instagram. Maar ook voor jou! Want deze nieuwe mogelijkheid op Instagram gaat jou helpen om jouw zichtbaarheid te vergroten!

Waar vind je Instagram Reels?

Instagram Reels zit in de Instagram app zelf, op de plek waar je Instagram Stories kunt maken. Reels heeft ook een eigen tijdlijn. Ze kunnen bekeken worden via een nieuwe optie in het Explore-veld van Instagram (te vinden via het vergrootglas-symbool onderin de app). Op je eigen profiel kun je je zelfgemaakte Reels terugvinden in een apart tabblad, naast je persoonlijke feed, je IGTV’s en de foto’s waarin je getagd bent.

Je kunt je eigen Instagram Reels terugvinden via het tabblad in je profiel:

Instagram Reels in profiel

Instagram Reels van anderen kunnen bekeken worden via het Explore-veld in de app:

Instagram Reels timeline

Jouw zichtbaarheid vergroten met Instagram Reels

Instagram Reels is weer een hele mooie video-functie die jou, als ondernemer op Instagram, gaat helpen nóg zichtbaarder te worden. Video is natuurlijk superbelangrijk voor je zichtbaarheid en met Reels heb je weer een hele nieuwe manier gekregen om video in te zetten voor jouw bedrijf. Misschien heb je tot nu toe nog niet veel gedaan met video op Instagram, omdat je in jouw stories en IGTV’s niet veel creativiteit kwijt kan. In dat geval is Reels zeker iets voor jou om mee te gaan experimenten.

Nu beginnen = bereik vergroten!

Omdat Instagram Reels nog nieuw is, doet Instagram er alles aan om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functie zo veel mogelijk gebruikt gaat worden. En dat betekent dat wanneer jij nu meteen begint met Reels, dat Instagram daar heel blij van wordt. En ik heb het al vaker gezegd: als Instagram blij is met jou, zorgt Instagram ervoor dat jij zichtbaarder wordt. Jouw Reels zullen daarom getoond worden op meer (en nieuwe) plekken en dat betekent dus dat je er nu jouw bereik mee kunt vergroten. Was je al van plan om er iets mee te gaan doen, dan is het dus heel slim om er zo snel mogelijk mee te beginnen.

Wat kun je ermee?

Met Instagram Reels kun je creatieve filmpjes maken van 15 seconden, waarin je korte beelden, muziek en tekstfragmenten kunt bewerken. Net als op TikTok.
Dat betekent dus dat je volledig gebruik moet maken van die 15 seconden om de aandacht te trekken van jouw ideale volger. Dit klinkt misschien best lastig, maar dit is zeker mogelijk, omdat je dus kunt werken met verschillende korte fragmenten die je achter elkaar zet. En daar kun je een hoop informatie in kwijt; je kunt zo heel snel tot de kern komen van wat je wilt vertellen.

Zelf ben ik op dit moment natuurlijk ook aan het experimenten met Instagram Reels en door dit te doen en een beetje af te kijken bij anderen, kun je heel veel inspiratie krijgen. Laat je dus inspireren door bij anderen te kijken en zelf uit te proberen. De komende tijd kun je ook op mijn Instagram account steeds meer voorbeelden vinden.

Maak Jezelf Zichtbaar via Instagram Reels

Een update van Instagram vraagt natuurlijk ook om een update van de online training ‘Maak Jezelf Zichtbaar via Instagram’. Binnenkort gaan de deuren van deze training weer open, mét nieuwe lesvideo’s, o.a. over Instagram Reels.

Iets voor jou? Meld je dan nu alvast aan!

Delen
Hide Buttons