fbpx

7 x inspiratie voor je social media posts

Heb je even geen inspiratie voor content op je Instagram account of Facebookpagina? Lees gauw verder en je loopt in no time weer over van de ideeën!

Haak in

Haak in op een speciale dag of actualiteit. De feestdagen liggen voor de hand, maar er zijn nog zo veel meer dagen waar je op in kunt haken. Wat dacht je van de Internationale dag van de Samenwerking, Cheesecakedag, of Social Media Day? 😉 Via Google zijn verschillende inhaakkalenders te vinden. Kijk welke dagen er zijn waar jij op in kunt haken, je zult verbaasd zijn van de vele mogelijkheden!

Stel een vraag

Even geen idee wat je moet doen, wat je ergens van vindt of waar je antwoorden kan vinden op jouw vraag? Vraag het je volgers! Hiermee kom je niet alleen snel tot een antwoord, maar creëer je tevens betrokkenheid (engagement) en vertrouwen. Bovendien is het gewoon hartstikke leuk om een gesprek met je volgers aan te gaan!

Promoot bestaande content

Welke content heb je al? Een blog wat nog steeds (of misschien wel weer) actueel is, een gratis e-book, video’s, of ‘gewoon’ je website, … Promoot het op social media met een nieuwe post. Het is ten slotte content die het waard is om onder de aandacht te brengen!

Ga live

Ga live op Instagram of facebook, met jouw verhaal. Met een FAQ, bij een bezoek aan een event, of tijdens een cursus. Het maakt niet uit wat. Maar ga live. En kondig dit van tevoren aan via een post: dubbele content, dubbele zichtbaarheid.

Zet iemand anders in het zonnetje

Repost een Instagram post van een collega of klant, of deel zijn/haar content op facebook. Tag iemand op wie je trots bent en vertel zijn of haar verhaal (misschien zelfs met een blog dat je via social media onder de aandacht kunt brengen). Iemand in het zonnetje zetten, een complimentje geven of zijn/haar werk promoten toont betrokkenheid en een ‘gun-factor’. En daar houden we toch allemaal van?

Ga behind the scenes

Laat je werkplek zien, post een foto van jou en een opdrachtgever aan de koffie, laat je lunch zien, etc. Je volgers vinden het echt leuk om te zien wat er bij jou achter de schermen speelt. Ze zullen het waarderen dat ze voor even mogen delen in jouw leven, in wat jou bezighoudt.

Laat een voorproefje zien

Nog niets gelanceerd, dus niets te melden? Onzin! Laat je volgers alvast een voorproefje zien van waar je mee bezig bent. Dat wekt nieuwsgierigheid op en het schept een band met je volgers om deze ‘inside information’ met hen te delen.

Leer ook hoe je op Instagram jouw ideale klant aantrekt. Meld je aan voor de online training ‘Maak Jezelf Zichtbaar via Instagram’. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Boekentips (adv. Bol.com):

Delen
Hide Buttons