fbpx

“Help!? Mijn volgers-aantal groeit niet op Instagram”

Hoe vaak raak jij in paniek omdat je te weinig volgers hebt op je Instagram? Ik zal eerlijk zijn, nog niet zo lang geleden deed ik hetzelfde. Je wilt als ondernemer immers bij zo veel mogelijk mensen zichtbaar zijn, toch?
 
Eh… niet dus. Veel belangrijker is namelijk dat je zichtbaar bent bij de JUISTE volgers. Want je kunt wel gevolgd worden door duizend mensen, maar als er van die duizend mensen niet een bij zit die lijkt op jouw ideale klant, dan heb je toch weinig aan die zichtbaarheid.
 

Waarde

Zoals ik al zei, staarde ik mij niet zo lang geleden ook blind op de aantallen. En daar werd ik helemaal niet blij van. Dus ik ging kijken hoe ik dit anders kon doen. En waar kwam ik achter? Dat ik het antwoord eigenlijk allang wist: net als in al mijn andere vormen van zichtbaarheid moest ik mij gaan richten op het geven van waarde
 

Wat heeft jouw klant nodig?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: “wees zichtbaar op JOUW manier en bij JOUW doelgroep”. Wat bedoel ik daarmee? In het geval van Instagram: staar je niet blind op het volgers-aantal, maar richt je op wat jouw ideale klant van jou wil weten en op wat hij of zij nodig heeft. En blijf hierin vooral jezelf, laat jouw persoonlijkheid spreken. 
 

Meer van de juiste volgers

Het resultaat? Ten eerste is het veel leuker om op deze manier om te gaan met je bedrijfsaccount op Instagram. En dat straal je ook nog eens uit naar jouw volgers. Vinden ze leuk 😉
En weet je wat daarna volgt? Meer van de juiste volgers! Volgers die zich aangesproken voelen door jou en jouw boodschap. En dat is nou precies wat jij en jouw bedrijf nodig hebben. 
Leer ook hoe je op Instagram jouw ideale klant aantrekt. Meld je aan voor de online training ‘Maak Jezelf Zichtbaar via Instagram’. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Boekentips (Adv. Bol.com):

Delen
Hide Buttons