fbpx

Deze planningtool voor Instagram gebruik ik

door | jul 20, 2020 | Instagram, Online Zichtbaarheid, Social Media | 0 Reacties

In de Zomer van 2019 schreef ik een blog over het plannen van je Instagram content, waarin ik liet weten dat ik zelf geen planningstools voor Instagram gebruikte. Daar ben ik inmiddels op terug gekomen. Hoog tijd voor een update!

Waarom ik eerst geen gebruik maakte van Planningtools voor Instagram

Een jaar geleden maakt ik dus nog geen gebruik van tools om content in te plannen. Wel hield ik al een contentplanning bij voor mijn Instagram berichten en stories en ik sloeg berichten op als concept in de Instagram app zelf, om ze later online te zetten. Ik vond dat handig, omdat ik dan het idee had dat ik meer ruimte had voor spontane content.

Waarom ik nu wel mijn Instagram content inplan

Daar ben ik dus op terug gekomen. Voor mijn klanten wil ik altijd op de hoogte blijven van handige tools en probeerde ik ook regelmatig het een en ander uit. Zo ook de app Later.
Ik besloot de app wat langer te gebruiken, om te zien wat het voor mij kom doen.

Binnen een week zag ik er al veel voordelen in:

  • Ik kan alle media die ik heb voor mijn Instagram account alvast in de ‘media library’ zetten, waardoor ik niet meer op mijn telefoon hoef te scrollen voor een geschikte foto bij mijn post.
  • Ik hoef me geen zorgen te maken over witregels of enters die Instagram niet meenemeent (waardoor alle tekst achter elkaar wordt geplakt). Dat scheelt een hoop frustratie en ik hoef een bericht dus ook nooit achteraf aan te passen (wat niet goed is voor het algoritme).
  • Na het maken van mijn contentplanning voor Instagram, kan ik de uitgewerkte posts meteen inplannen.
  • Ik krijg bovendien meteen een melding van Later wanneer een post is geplaatst, waardoor ik op tijd kan reageren en kan zorgen dat mijn post beter gezien wordt, door op die tijd zelf actief te zijn op Instagram.
  • Ik houd gewoon ruimte over voor spontane content! Want deze plaats ik gewoon in mijn stories, of een paar uur later als post. Er bestaat namelijk niet zoiets als te veel zichtbaar zijn, als je zo veel mogelijk mensen wilt bereiken.

Waarom inplannen met Later?

Zoals gezegd gebruik ik Later voor het inplannen van mijn Instagram posts. Het is een fijne tool om mee te werken en ik heb je al een groot aantal voordelen opgenoemd. Vooral het feit dat ik geen frustratie meer heb over witregels en enters die niet worden meegenomen, vind ik een groot voordeel van een planningtool.

De app later kun je ook nog eens koppelen aan twitter, facebook en Pinterest. Ook heel fijn, als je al je kanalen bij elkaar wilt hebben om zo een goeie social media campagne op te zetten.
En met de gratis versie kun je al ontzettend veel! Ga je upgraden naar een betaalde versie, dan heb je bijvoorbeeld ook de mogelijk om van tevoren al de eerste reactie te plaatsen (handig voor hashtags), om een link in je profiel te genereren, meer content per maand te plaatsen, statistieken bij te houden, tekst aan afbeeldingen toe te voegen, video’s in te plannen en nog veel meer.

De moeite waard dus, om eens uit te zoeken of Later ook iets voor jou is!

Wil jij jouw Zichtbaarheid op Instagram vergroten? Bekijk hier de online training ‘Maak Jezelf Zichtbaar via Instagram’!

Delen
Hide Buttons