fbpx

3 manieren om offline je zichtbaarheid te vergroten

Foto: © Maak Jezelf Zichtbaar

In deze tijd van online ondernemen en social media, kunnen we nog wel eens vergeten dat er ook offline heel veel kansen zijn om je zichtbaarheid te vergroten. En dat is zonde, want ook dit is heel waardevol voor zowel je zichtbaarheid als je expert status als ondernemer. Daarom deel ik graag een aantal manieren met je om ook offline te werken aan het vergroten van jouw zichtbaarheid.
 

1) Netwerkbijeenkomsten

Netwerkbijeenkomsten ouderwets? Helemaal niet! Gelukkig zijn er genoeg organisaties en verenigingen die ook met hun tijd meegaan en die zelfs voor online ondernemers interessant zijn. Er zijn nog steeds Open Coffees door het hele land, waar je als ondernemer op een laagdrempelige manier kunt netwerken. En daarnaast zijn er natuurlijk de netwerk- en ondernemersverenigingen (zowel landelijk als lokaal) waar je terecht kunt. Zoek eens op het internet of informeer bij jouw gemeente waar jij in je omgeving terecht komt en laat jezelf zien door te netwerken.
 

2) Evenementen en workshops

Door actief mee te doen bij events (bijvoorbeeld als gastspreker) of workshops te geven kun je jezelf weer op nieuwe plekken zichtbaar maken. Bijvoorbeeld bij de opening van een nieuwe flexplek voor ondernemers, of op een netwerkbijeenkomst. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een evenement organiseren over jouw expertise! Of een ruimte huren om workshops te geven. Ook dit is een geweldige manier om jezelf zichtbaarder te maken als ondernemer die weet waar hij/zij het over heeft. En bovendien en goeie manier om bekend te worden bij de (lokale) pers.
 

3) In de media

Om je expertstatus te verhogen en je bereik te vergroten is free publicity een uitkomst! Door jouw verhaal in de media te brengen wordt je in een klap zichtbaar bij een breed publiek (vaak meteen  binnen de juiste doelgroep) en omdat niet jij maar een ander – de journalist – het verhaal vertelt schept dat ook nog eens extra vertrouwen bij jouw potentiële klanten. Inmiddels heb ik verschillende ondernemers geholpen met het verkrijgen van publiciteit. Zo zie je op de foto bij dit blog een van mijn opdrachtgevers, Tetsiea Blijham, tijdens de opnames voor het programma ‘Iedereen Verlicht’. Omdat hier steeds meer vraag naar is, heb ik een pakket samengesteld, speciaal voor ondernemers die ook meer media-aandacht willen. Meer weten? Kijk dan even hier.

Meer weten over hoe je jezelf als ondernemer op de kaart kunt zetten? Download de gratis Zichtbaarheid Checklist!

Boekentips (Adv. Bol.com):